top of page
הסתרה.jpg

הסתרה

הסתרה
בואו נעשה את זה יחד!

טלי, ראשון לציון

"תודה!

מבית עם שתיקות, נתקים ובעיקר יחסים שמבוססים על חשבונאות הפכנו לבית מתקשר, קליל, מלא שמחה כמו החיים.נכון, היו רגעים לא קלים, הייתה דרך לא פשוטה אבל עשינו את זה.

הליווי שלך priceless, ככה פתאום באמצע החיים בזכות שנייה של אומץ להרים טלפון ולהתייעץ התחלנו תהליך שלך היה ברור איך הוא יגמר ולנו נשאר רק להאמין ולהידבק בתחושת המסוגלות שהחדרת בנו.

אז תודה ושוב תודה"

למה אנחנו מסתירים?

הסתרה היא פעולה מודעת או לא מודעת של הסתרת מידע, רגשות, או התנהגויות מאחרים. המקור של דפוס ההסתרה נעוץ לרוב בפחד בסיסי - פחד מדחייה, מביקורת, מפגיעה, או מאובדן שליטה. לעיתים קרובות, דפוסי הסתרה מתפתחים כבר בילדות כמנגנון הגנה, כאשר ילד לומד שחשיפת רגשותיו או האמת שלו מובילה לתגובות שליליות מהסביבה. כתוצאה מכך, ההסתרה הופכת לאסטרטגיית התמודדות אוטומטית שממשיכה ללוות את האדם גם בבגרותו.

איך ההסתרה משפיעה על הנפש?

ההשפעה של הסתרה על הנפש היא משמעותית ולרוב שלילית. החזקת סודות וההסתרה המתמדת דורשים אנרגיה נפשית רבה, ויכולים להוביל לחרדה, מתח מתמיד, ותחושת בדידות עמוקה. הפער בין ה"עצמי האמיתי" ל"עצמי המוצג" הולך וגדל, מה שעלול ליצור ניתוק רגשי ותחושת חוסר אותנטיות. יתרה מזאת, ההסתרה יכולה להוביל לתחושות אשמה ובושה מתמשכות, שמזינות את מעגל ההסתרה ומחזקות את התחושה שחייבים להסתיר כדי להיות מקובלים או אהובים.

הסתרה בזוגיות

בזוגיות, הסתרה היא אחד הגורמים המרכזיים שמערערים את יסודות הקשר. היא פוגעת באינטימיות, באמון, וביכולת ליצור קרבה אמיתית. כשבן זוג מסתיר דברים, גם אם מתוך כוונה טובה להגן על הקשר או על בן/בת הזוג, נוצר מרחק רגשי שקשה לגשר עליו. לעיתים קרובות, דווקא החשיפה של הדברים שאנו מפחדים להראות היא זו שמאפשרת העמקה אמיתית של הקשר. זוגות שמצליחים ליצור מרחב בטוח לשיתוף ולפתיחות, תוך הבנה שלא כל דבר חייב להיחשף מיד אבל שהכיוון הוא לקראת שקיפות הולכת וגדלה, מצליחים לבנות קשר חזק ואינטימי יותר.

bottom of page